
Jídlo Funkce Teplota
(°C)
Čas (min) Poloha ro‐
štu
Tvarohový koláč,
plech
2)
Konvenční
ohřev
160 -
170
70 - 90 2
1)
Předehřejte troubu.
2)
Použijte hluboký pekáč / plech.
Koláče / sladké pečivo / chléb na plechu na pečení
Jídlo Funkce Teplota
(°C)
Čas (min) Poloha ro‐
štu
Kynutá pletýnka / věnec Konvenční
ohřev
170 - 190 30 - 40 1
Vánoční štola
1)
Konvenční
ohřev
160 - 180 50 - 70 1
Chléb (žitný chléb)
1)
Konvenční
ohřev
1
nejprve 230 20
potom 160 - 180 30 - 60
Zákusky z listového tě‐
sta s krémem / banán‐
ky
1)
Konvenční
ohřev
190 - 210 20 - 35 2
Piškotová roláda
1)
Konvenční
ohřev
180 - 200 10 - 20 2
Drobenkový koláč (su‐
chý)
Pravý horký
vzduch
150 - 160 20 - 40 2
Máslový mandlový ko‐
láč / cukrové koláčky
1)
Konvenční
ohřev
190 - 210 20 - 30 2
Ovocné koláče (kynuté
těsto / piškotové těsto)
2)
Pravý horký
vzduch
150 - 160 35 - 55 2
Ovocné koláče (kynuté
těsto / piškotové těsto)
2)
Konvenční
ohřev
170 35 - 55 2
Ovocné koláče z
křehkého těsta
Pravý horký
vzduch
160 - 170 40 - 80 2
Kynutý koláč s jemnou
náplní (např. tvaroh,
smetana, pudink)
1)
Konvenční
ohřev
160 - 180 40 - 80 2
1)
Předehřejte troubu.
2)
Použijte hluboký pekáč / plech.
18
Komentáře k této Příručce